Стало відомо, що у Великобританії завдяки карантину колючим лісовим мешканцям стало набагато легше знайти собі їжу, а також пару для розмноження. Вчені сподіваються, що це допоможе відновити їжачкову популяцію. Про це повідомляє NTD.

Їжачок, pxhere

Так, у Британії карантин дав їжакам більше свободи пересування. Більшість стали вилазити зі своїх укриттів рано ввечері, а не вночі.

"Вони ведуть нічний спосіб життя та досить потайливий. Це полохливі тварини. Думаю, їм подобається, що тепер вечорами ходить менше людей. Люди їх бентежать, а дороги лякають", - пояснив член Зоологічного товариства Кріс Карбон.

Також фахівці розставили безліч фотопасток по всьому Лондону, за допомогою яких вони стежать за життям їжаків і можуть визначити чисельність популяції.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"З початку тисячоліття ми вже втратили 50 відсотків їжаків в сільській місцевості та 30 відсотків у міській. Ймовірно, це відбувається тому, що сільське господарство забруднює природу, а міста розростаються. Є докази того, що діяльність людини призводить до скорочення популяції їжаків", - сказала співробітниця організації Hedgehog Street Грейс Джонсон.

Їжачок, pxhere

Більш того, цим маленьким колючим істотам стало легше шукати їжу, що сприяє кращому розмноженні. Вони влаштовують гучні оргії на городах і навіть на вулицях міст, і роблять це голосніше, ніж раніше.

"Вони зможуть дістатися до тих місць, куди раніше не могли потрапити. Вони знайдуть їжу — і знайдуть собі пару", - сказала Джонсон.

Також зоологи відзначають, що ефект карантину буде видно лише через кілька місяців.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у США чоловік щодня гуляв парком з собакою, а поруч з ними кожен раз стояла дитяча коляска.

Як повідомляв портал "Знай.ua", розлючена черепаха покарала набридливу туристку.

Також "Знай.ua" писав, що бездомну виснажену собаку прихистили волонтери.