Сім громадян України, які були членами екіпажу судна MSC TALIA F, вже на свободі. Відомо, що днями в Гвінейській затоці пірати захопили українців. Про це на своїй сторінці у Twitter написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Відомо, що екіпаж корабля захопили в полон ще 22 березня.

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

" 22 березня пірати захопили у Гвінейській затоці 7 громадян України, членів екіпажу MSC TALIA F. Українські консули, компанія-судновласник спільно працювали, аби їх звільнити. Я радий нарешті повідомити: наші моряки вже на волі, у безпеці, і скоро відправляться додому! " – написав міністр.

За словами міністра, для звільнення українців доклали працю МЗС, українські консули, посольство України у Федеративній Республіці Нігерія і компанія-судновласник.

Геолокація судна MSC TALIA F, фото twitter
Геолокація судна MSC TALIA F, фото twitter

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Судно MSC TALIA F, фото twitter
Судно MSC TALIA F, фото twitter

Контейнеровоз MSC TALIA F під прапором Мадейри був захоплений на підході до столиці Габону Лібревіль, передає seafarersjournal.com.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Гвінейській затоці корабель зазнав нападу піратів, до полону потрапили семеро українців.

Як повідомляв Знай.uа коронавірус крокує світом – всі постраждалі країни в одному списку.

Знай.uа писав, в Одесі псих з гранатою взяв суддів у заручники, загрожує підірвати - екстремальні подробиці.