Епідемія коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні не йде на спад, тому завершення карантину найближчим часом очікувати не доводиться. 23 травня в Україні зафіксували 406 нових випадків захворювання, що не відрізняється від загальної тенденції у 350-500 нових хворих щодня, яка тримається вже довгий час.

Про це заявив під час онлайн-брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Ми бачимо вже протягом місяця, що ми коливаємось в одних і тих же рамках – від 350 до 550 захворювань кожен день. Ми б дуже хотіли, щоб воно почало знижуватись і щоб були зняті всі без виключення обмеження, але життя таке, я думаю, що ми все рівно будемо ще тривалий час користуватися елементарними засобами захисту, ми будемо користуватися, тобто, соціальною дистанцією", - сказав очільник МОЗ.

Максим Степанов, скрін You Тube
Максим Степанов, скрін You Тube

Станом на 24 травня в Україні підтверджено 20986 випадків інфікування COVID-19 і 617 летальних випадків від нього. При цьому 7108 українців вже одужало.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Але навіть такі значні цифри є порівняно малими зі світовою статистикою: всього на земній кулі зафіксовано 5,36 мільйонів інфікування, і хвороба вже забрала життя 343 тисяч людей.

24.05.2020 | Онлайн-брифінг щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції

Онлайн-брифінг з перекладом жестовою мовою міністра охорони здоров’я України Максима Степанова

Geplaatst door Міністерство охорони здоров'я України op Zaterdag 23 mei 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Бужанcький зі "Слуги народу" заявив, що політикам масово підроблюють тести на коронавірус.

Як повідомляв портал Знай.ua, Дворічний малюк пережив клінічну смерть і впав у кому через вірус, моляться навіть медики - "серце запускали 12 хвилин".

Також Знай.ua писав, що Лікаря з Франківська скосив вірус, ніхто не допоміг - лікувалася вдома за жебрацьку зарплату.