На борту англійського військового корабля “Аметист” після Другої світової війни проживав кіт Саймон. Він був улюбленцем капітана, тому жив разом із ним у каюті, часто спав у капітанському кашкеті.

Життя “Аметиста” і кота йшло добре, поки у 1949 році на річці Янцзи корабель не зазнав обстрілу. На жаль, корабель попав у розпал китайської громадянської війни. Під час обстрілу загинуло 22 людини, включно із капітаном. З великими дірками корабель сів на мілину.

Могила кота Саймона, фото Wikimedia Commons
Могила кота Саймона, фото Wikimedia Commons

Потерпаючи від обставин і травми, корабель мусив зіштовхнутись із новими небезпеками: на корабель напали щури, які швидко і охоче винищували провіант корабля. Саймон, який перед цим втратив свого найкращого друга, отримав опіки і рани від шрапнелі сміливо приступив до винищення усіх щурів. Йому це вдалось, і він врятував екіпаж. За його сміливість його любили усі, навіть новий капітан.

Після повернення на батьківщину Саймон отримав медаль Марії Дікін (спеціальна нагорода для тварин).

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Скажений кіт пошматував родину львів'ян: як визначити, що у вашого пухнастика вселився "чужий".

Як повідомляв портал Знай.ua, Кішки можуть спілкуватися з людьми унікальним способом: про таке ви навіть не здогадувалися.

Також Знай.ua писав, Чому коти не люблять ванну і як змусити замазуру помитися, дієві поради.