В країні зафіксовано понад півмільйона українців, які не мають роботи, що в свою чергу на 64% більше, аніж торік. Зокрема, це зумовлено карантином, який ввели в державі через коронавірус.

Про це повідомили в Державному центрі зайнятості.

Раніше прем'єр-міністр заявив, що уряд працює над стратегію виходу України з карантину. Він зазначив, що на початку червня уряд планує створити 500 тисяч нових робочих місць і надавати кредитну підтримку малому і середньому бізнесу.

Щоправда, цього так поки не сталося, бо, за офіційними даними, в Україні наразі є 501 тис. безробітних, що на 305 тисяч більше, ніж в минулий рік на цей самий час.

Найбільше зростання безробіття зафіксований в Києві, Хмельницькій, Запорізькій, Полтавській, Київській, Львівській, Закарпатській областях (в 2,1 - 2,3 рази).

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Робітники, фото pxhere
Робітники, фото pxhere

Також повідомляється, що під час карантину було надано роботодавцями понад 112 тис. вакансій, з середніми зарплатами в 7 тис. гривень, а також влаштовано на роботу 104 тис. українців у такі сфери:

  • 68% - сільське господарство.
  • 8% - переробна промисловість.
  • 7% - сфера торгівлі.
  • 3% - будівництво.
  • 3% - державне управління.
  • 2% - сфера транспорту і кур'єрської діяльності.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Зеленського пообіцяли 500 тисяч нових робочих місць – де і за скільки зможуть працювати українці.

Як повідомляв Знай.uа Кличко нарвався на хвилю протестів за свої пости на Фейсбуці: "Пацан сказав – пацан передумав!".

Знай.uа писав, нардепи урізали собі зарплати, але схаменулися на преміях – озвучені космічні цифри.