На Донбасі російські окупанти розпочали активну підготовку до примусової евакуації жителів північно-західних районів Донецька, а також почали обстрілювати позиції українських героїв просто з сіл, де проживає цивільне населення.

Про це повідомили на офіційній Facebook-сторінці операції Об'єднаних сил.

"Попри численні заяви представників окупаційної влади щодо їх турботи про мешканців Донбасу і прагнення миру, загарбники продовжують відверто нехтувати правилами ведення війни та Міжнародним гуманітарним правом. Лише за дві минулі доби збройні формування РФ декілька разів вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил із житлових кварталів населених пунктів", - йдеться в повідомленні військових.

Також, зі слів військових, окупанти готують жителів Донецька до масової евакуації, аби примусити захисників Донбасі відкрити вогонь по цивільному населенню.

Військові, фото: Міноборони
Військові, фото: Міноборони

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

"Наші розвідники повідомляють, що за підтвердженими даними, російські найманці готують мешканців північно-західних районів Донецька до примусової евакуації, що свідчить про підготовку наступних провокацій та є черговим грубим порушенням прав цивільного населення на тимчасово окупованих територіях.

Такі дії збройних формувань Російської Федерації цілком очевидно мають на меті примусити підрозділи Об’єднаних сил відкривати вогонь у відповідь, щоб надалі звинуватити наших захисників у зриві Мінських домовленостей та обстрілах мирних мешканців", - підкреслили в штабі ООС.

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські герої зрівняли з землею вантажівку зі зброєю бойовиків, деталі спецоперації.

Як повідомляв портал Знай.uа, найманців Путіна приводять у повну бойову готовність на Донбасі, ватажок бойовиків Пушилін проговорився.

Також портал Знай.uа писав, що ЗСУ під вибухами мін пішли на "таран" проти окупантів, армію Путіна не врятували навіть кулемети.