На Європу активно насувається апогей фермерського сезону. Українські фермери беруться за голову через імпортну цибулю з Польщі і не знають, як реалізувати вітчизняну. А ось з огірками сталася зворотна історія. Експортовані до Польщі огірки стали приводом для досить гучного скандалу з неприємними наслідками.

За інформацією одного з польських телеканалів, у Польщі порушили розслідування стосовно найбільшої в країні роздрібної торговельної мережі Biedronka, яка виставляла українські тепличні огірки як польські. Через це Управління в сфері конкуренції та захисту прав споживачів звинуватило власника Biedronka і компанію Jeronimo Martins Polska, у порушення колективних інтересів споживачів.

Огірки, скріншот: YouTube
Огірки, скріншот: YouTube

"Споживачі все частіше керуються економічним патріотизмом у своєму виборі і охочіше купують вітчизняні товари, а помилкова інформація в магазинах Biedronka може вплинути на їх рішення щодо покупки", – вважає глава управління Томаш Хростний.

Він підкреслив, що для багатьох поляків країна походження фруктів і овочів відіграє ключову роль і може зробити вирішальний вплив на покупку. Таким чином, власники Biedronka вводили покупців в оману. Якщо провину недобросовісних продавців доведуть, Jeronimo Martins Polska загрожує колосальний штраф – до 10% річної виручки.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, замаринуйте огірки з чилі і не пошкодуєте - трилітрову банку з'їдять у вас на очах.

Як повідомляв Знай.uа експрава рука Зеленського Богдан вилаяв козла і прописав йому лящів.

Знай.uа писав, травневі заморозки в Україні знищили врожай - доведеться забути про улюблені фрукти.