Прокидаючсь вранці, українці виходять на вулицю - хтось на пробіжку, хтось на роботу. І здебельшого навіть думки в голові немає, що повітря у місті може бути надто забрудненим і небезпечим для життя.

Лідером рейтингу став Маріуполь, де рівень забруднення повітря становить близько 17,9. Про це говорить дослідження ВООЗ. На другому місці Дніпро (17,2).

У рейтинг також потрапили Одеса з результатом 14,4, Миколаїв з результатом 13,7, Київ – 9,6, а також Запоріжжі – 8,0.

Дослідження проводилися до всесвітньої пандемії коронавіруса, яка, напевно, злегка «підправила» результати і для України.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

У місті Київ на цей час встановлено 134 станції моніторингу стану атмосферного повітря, з них 67 працює та зображені кольоровими колами на мапі.

Станції моніторингу встановлено мешканцями міста, незалежними проєктами, організаціями та органами місцевого самоврядування, такими як: Save Dnipro, luftdaten.info, Eco City, AirVisual, Air Pollution, Kyiv Smart City, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Український гідрометеорологічний центр.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше під Чорнобилем рятувальники знайшли двох малюків, які жили в лісі.

Як повідомляв портал "Знай.ua" у Харкові виник фонтан посеред дороги.

Також "Знай.ua" писав, що військовий вертоліт врізався в землю на повній швидкості.