Українці на карантині почали частіше здійснювати платежі онлайн. Найчастіше здійснювали грошові перекази – 120% і сплачували штрафи – 82%.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного компанією EasyPay.

У дослідженні розглядався період з 16 березня по 30 квітня. За цей час найстрімкіше збільшилася затребуваність бюджетних платежів (123%), платежів за кредитами (39%) та комунальних платежів (на 16%).

Серед топ-10 популярних категорій були кредитні організації, поповнення карток, мобільний зв'язок, комунальні платежі, перекази коштів між картками, адресні платежі через інтернет і ТБ.

А ось платежі в категорії "Нерухомість" впали на 100%. Також менше стали платити за подорожі і розваги. На транспортні витрати платежі впали на 90%.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Серед всіх категорій в терміналах найбільше зросла "Оплата штрафів" - на 70%. В більшості сфер показники знизилися: на 100% в категорії "Блокчейн", на 97% — "Готелі", на 96% — "Онлайн-купони", на 85% — "Бюджетні платежі", — додали в EasyPay.

Мобільний зв'язок частіше оплачують через термінали. Відповідні показники були і до карантину.

Середній чек активніше виріс в офлайн-платежів: позитивна динаміка відзначається в 23 категоріях оплат через термінали проти 16 категорій онлайн-оплат.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на що впливає новий документ, крім контролю переказів від 5 тис. грн.

Як повідомляв Знай. ua, в НБУ анонсували нововведення з картами українців, торкнеться кожного.

Також Знай. ua писав, що в Приватбанку розповіли, чому можуть обнулити ліміт на оплату частинами без попередження.