Багато людей помічали, що до 30 років час пливе повільно, а ось після проходження цього рубежу життя досить помітно прискорюється. Дні в дитинстві, здавалося, тривали вічно, і люди часто дивуються, як багато вони пам'ятають з того часу.

Вчені з Німеччини і США спробували знайти пояснення цьому феномену часу.

На думку Дугласа Хофштедтера, який вивчив цю проблему з точки зору психології, суть цього явища полягає в обсязі одержуваних вражень. Він зазначив, що чим більше людина відчуває нових емоцій за певний період, тим тривалішим він їй здається.

Для прикладу він навів прогулянку матері з малюком, коли той отримує перші враження. Дитина надовго запам'ятає все те, що викликало у неї сильні емоції. Для матері ж в цьому немає нічого нового, тому така прогулянка для неї в її пам'яті не буде виділена.

Аналогічним чином, на думку вчених, діє і відчуття часу після 30 років. Дорослішаючи, люди вже менше приділяють уваги емоціям, та й багато що для них вже давно не є новинкою .

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Тому, щоб уникнути почуття швидкоплинності буття, вони радять намагатися жити яскраво і насичено, щоб якомога більше отримувати нових вражень, спогади про які залишаться надовго.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вчені NASA виявили свідчення існування паралельного всесвіту, де час біжить назад

Як повідомляв портал Знай.ua, риси обличчя можуть розповісти про характер людини

Також Знай.ua писав, чому не можна їсти гарячий хліб