В Україні змінилися правила прописки, як тепер реєструватимуть місце проживання

Кабінет міністрів розглянув проєкт постанови "Про внесення змін в Правила реєстрації місця проживання".

Документ передбчає, що при реєстрації неповнолітньої дитини не будуть вимагати документи, які підтверджують право на проживання в приміщенні за адресою реєстрації місця проживання батьків чи одного з батьків або законного представника.

У МОЗ назвали шляхи перетину кордону – українські заробітчани зможуть потрапити у країни ЄС

Вже сьогодні громадяни України мають можливість виїхати автомобілем до країн Євросоюзу та Білорусі.
Водночас авіасполучення відновиться не раніше 15 червня. Зняття обмежень у транспортній галузі відбуватиметься поетапно. Автотранспортом можна перетнути кордон України у пунктах пропуску, які не закриті розпорядженням уряду і де не припинено пропуск суміжною стороною.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Пункти перетину кордону, фото: facebook.com/DPSUkraine
Пункти перетину кордону, фото: facebook.com/DPSUkraine

Доплати за карантин для вчителів – у Міносвіти прийняли рішення, яке педагогам не сподобається

За роботу в умовах карантину для вчителів жодних доплат бюджетом не передбачено. Про це на брифінгу за результатами засідання Кабінету Міністрів, повідомила в. о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

У 2021 ціна на холодну воду в Україні різко зросте, якими будуть нові тарифи

В Україні можуть зрости тарифи на холодну воду. Збільшення вартості води відбудеться у 2021 році за рішенням Нацкомісії з регулювання електроенергії і комунальних послуг (НКРЕКП). У Водоканалі нагадують, що чинний тариф було затверджено 5 лютого 2020 року.

Очікується, що тарифи піднімуть на 19%. Таким чином, 1 куб. м холодної води коштуватиме 27,35 грн. Зараз українці платять за тарифом 22,99 грн за кубометр води.

вода з крану, фото Pxhere
вода з крану, фото Pxhere

Українським водія презентували чергове нововведення - рятує життя

На українських дорогах у рамках діючої програми підвищення безпеки руху почалося встановлення відбійників, які можуть врятувати життя у випадку дорожньо-транспортної пригоди. Чергові 15 таких конструкцій - демпферних систем - були нещодавно встановленні на дорогах М-01 та Н-27 в Чернігівській області.

Нові відбійники, фото 24Auto
Нові відбійники, фото 24Auto