В Міністерстві закордонних справ України провели моніторинг низки іноземних країн та розповіли, де та коли найближчим часом буде відновлено міжнародне авіасполучення.

Відповідна інформація з'явилася на Facebook-сторінці "Украероруху".

Відзначається, що про свою готовність до якнайшвидшого відновлення авіасполучення з Україною заявляє турецька сторона. Також після узгодження відповідних протоколів безпеки на міждержавному рівні будуть відновлені найближчим часом регулярні рейси з Грузією. Крім того, на початку липня стане можливим виконання рейсів за маршрутом Київ - Софія.

"Найближчим часом міжнародне авіасполучення планують запустити ряд країн. Зокрема, Австрія, Румунія, Азербайджан, Словаччина, Греція, Грузія мають обмеження на перельоти до кінця травня. На початку червня відновити міжнародні авіаперевезення планує Туреччина.

МАУ, фото Facebook
МАУ, фото Facebook

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

В Естонії обмеження діятимуть до 7 червня. Болгарія, Індонезія Ісландія, Кіпр, Коста-Рика, Люксембург, Македонія, Португалія, Єгипет, Ізраїль відкриють свої повітряні ворота не раніше ніж 15 червня/ До кінця червня кордони Куби, Таїланду та Молдови будуть закриті. А з липня можна буде полетіти до Домініканської Республіки та Вірменії", - йдеться в повідомленні.

Пасажири літака, фото з вільних джерел
Пасажири літака, фото з вільних джерел

Також, як повідомляється, деякі країн під час пандемії коронавірусу не вводили заборони на міжнародне авіасполучення:

"Це, зокрема, Білорусь, Велика Британія, Іран, Ірландія, Корея, Мексика, Німеччина, Нідерланди та Чехія (але аеропорт у Празі не працює). Національний Катарський авіаперевізник Qatar Airways залишається однією з небагатьох авіакомпаній світу, яка регулярно здійснює комерційні пасажирські та вантажні перевезення до низки країн Західної Європи, Азії та в Австралію".

Скріншот з допису

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, правила авіарейсів змінилися – на пасажирів чекають безлюдні аеропорти, зони для ізоляції, процедури посадки і висадки з літака.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні відкрили дитячі сади – при яких умовах будуть працювати закладу для дошкільнят.

Також портал Знай.uа писав, які країни першими відкриють кордони для туристів.