У Міннеаполісі масові протести, які виникли після вбивства поліцією афроамериканця, переросли у погроми, підпали та сутички з поліцією.

Про це повідомляють Fox News.

Протести в Міннеаполісі, фото YouTube
Протести в Міннеаполісі, фото YouTube

Масові протести почалися у відповідь на загибель місцевого громадянина, афроамериканця Джорджа Флойда, який помер незабаром після його затримання місцевими поліцейськими. Відомо, що один з поліцейських притиснув його голову до асфальту, натиснувши коліном на горло.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Інцидент відбувся посеред дня на людній вулиці, тому його зафіксували на камеру декілька очевидців. Хоча свідки вимагали в поліції припинити тортури, поліціянти не здавалися і продовжували утримувати чоловіка аж до його смерті.

На місці загибелі Джорджа Флойда виник імпровізований меморіал, туди почали стікатися мітингувальники. Поступово акція переросла в сутички с поліцією, а далі - в акти мародерства та підпали. У результаті зіткнень мітингувальникам вдалося захопити і спалити вщент відділок поліції, у якому працювали поліціянти-вбивці.

Варто зазначити, що фігурантів справи було відразу звільнено з посади і влада всіляко сприяла притягненню їх до відповідальності. Однак розлючений натовп, який вимагав справедливості, це не зупинило.

Серед гасел, які просували мітингуючі, був і відомий "Black Lives Matter" (Життя чорних має значення).

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Пограбовані" карантином підприємці паралізували Київ і влаштували сутички з копами, - "Нам треба годувати сім'ї!"

Як повідомляв портал Знай.ua, Закидали яйцями: мітинг у Харкові перетворився на побоїще.

Також Знай.ua писав, що У Києві на Гідропарку розгорілися сутички, стіна копів проти спортсменів - жорстке відео.