Американець Еліот Коулман — автор книг про садівництво та городництво, дослідник і педагог, спеціаліст по сільському господарству.Чоловік кілька років він служив радником Міністерства сільського господарства США.

Коулман — прихильник органіки. Разом з дружиною він популяризує вирощування овочів і зелені на телебаченні. Так, вони ведуть програму про садівництво на The Learning Channel. Американські фермери прислуховуються до порад експерта.

Еліот Коулман, фото: The Learning Channel
Еліот Коулман, фото: The Learning Channel

Як садити цибулю

За методом Коулмана вся суть в тому, щоб висаджувати цибулини в лунку відразу по 4 головки, а не по 1. Однак лунки повинні бути один від одного на відстані мінімум 20 див.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Однак таким чином ви виграєте, швидше, в кількості та зручності, чим в розмірі. Адже цибулю за таким принципом виростає не дуже великим. При цьому найкраще садити його в шаховому порядку.

Еліот Коулман, фото: The Learning Channel
Еліот Коулман, фото: The Learning Channel

У такому вигляді цибулини ростуть, відштовхуючись один від одного, і піднімаються догори. Тоді неважко буде їх знайти, прополоти або навіть витягти з землі (відразу 4 цибулини). Крім цього, продукту не страшна цибульна муха, так як вона водиться глибше в землі.

Еліот Коулман, фото: The Learning Channel
Еліот Коулман, фото: The Learning Channel

В українців такий американський метод цілком має шанси прижитися на дачі, адже має ряд переваг.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, удобрюємо молоду цибулю нашатирем, ядерний розчин проти всіх шкідників.

Як повідомляв Знай.uа чому кішки панічно бояться огірків? Не мучте вусатих, ви про це навіть не здогадувалися.

Знай.uа писав, м'ясо без соусу — гроші на вітер, швидкий рецепт найніжнішого сирного "топінгу" вдосконалить ваш пікнічок.