Під час розкопок у вугільній шахті на сході Сербії археологи натрапили на неймовірну знахідку – римський корабель у гарному стані, який був побудований у III столітті нашої ери.

Довжина судна становить 19 метрів і має пристосування для трикутного вітрила. Колись у корабля було 6 пар весел. Вчені також знайшли фрагменти двох човнів меншого розміру.

"Римський флот базувався тут, щоб захистити регіон від нашестя варварів. Такі знахідки римських кораблів дійсно рідкісні, особливо в такому хорошому стані, коли можна побачити, як був побудований човен", - повідомив керівник археологічної експедиції Міомир Корач.

Уточнюється, що розкопки на території Вімінациуму почалися в 1882 році. У місті, заснованому в І столітті н. е., жили близько 40 тисяч осіб. У період з II IV століття він стрімко розвивався. Загальна територія Вімінациуму становить 450 гектарів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в артефакти з біблійного святилища, яке розташоване недалеко від Єрусалима археологи знайшли коноплю.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Італії археологи відкопали в місцевих виноградниках вкрай рідкісну римську мозаїку.

Також портал Знай.uа писав, що археологи в провінції Хенань у місті Саньменься виявили в гробниці бронзовий глечик 2000-річної давнини.