Літо прийшло в Україну з проливними дощами і грозами, проте, як обіцяють синоптики незабаром це жахіття закінчиться і почнеться дачний сезон. Дачники та городники почнуть свою роботу з боротьби, з дуже непростої боротьби по знищенню високого бур'яну і шкідників, а в цьому їм допоможе нашатирний спирт.

Спеціально для наших читачів ми зібрали найкорисніші лайфхаки для земельної ділянки у парі з баночкою нашатирного спирту. Експериментуйте і не забудьте записати ці поради до свого блокноту, адже нам потрібен здоровий урожай!

Город, скріншот: YouTube
Город, скріншот: YouTube

Боротьба з попелицями нашатирем

Попелиця — один з найнещадніших шкідників, відомий кожному дачникові. Ця комаха може знищити рослину майже повністю. Щоб перемогти попелицю, розчиніть 50 мл нашатирного спирту у відрі води. Для того, щоб розчин краще прилипав до рослин, натріть чверть простого шматка господарського мила і додайте до води та нашатирю. Періодично збризкуйте листя рослин отриманим розчином.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нашатирний спирт проти прихованохоботника

Прихованохоботник — це жук-шкідник, який любить часникові і цибульні посадки. З ним допоможе боротися звичайний нашатирний спирт. Розчиняйте 25 мл цього чудо-засобу у відрі води і поливайте грядки щотижня. Такі процедури допоможуть не тільки відлякати комах від вашого врожаю, але і наситити його корисними азотними сполуками.

Город. Фото з сайту Pexels
Город. Фото з сайту Pexels

Боротьба з мошками

Мошки частіше шкодять домашнім рослинам, особливо уразливі молоді вазони. І тут допоможе нашатирний спирт. Потрібно лише розчинити 25 мл спирту в 2 л відстояної води і поливати рослини. Для ваших домашніх улюбленців такий розчин буде ще й відмінним добривом.

Також не варто забувати, що нашатирний спирт на дачі допоможе боротися з мурахами на кухні або веранді. Для цього просто протріть розчином спирту і води підлогу та інші поверхні, а потім гарненько провітріть приміщення. Після цього можете попрощатися з непроханими гостями. А якщо протерти таким розчином відкриті ділянки шкіри, комарі припинять бути проблемою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, найкращий городник на селі – що робити, коли біля кущів помідорів скрутилися листя.

Як повідомляв Знай.uа забудьте про магазині добрива для вазонів, чудовий результат можна отримати з домашніми засобами.

Знай.uа писав, шкідники забудуть дорогу на ваші грядки, а урожай приємно здивує – ці секрети знає не кожен городник.