У вівторок Верховна Рада прийняла закон, згідно з яким розмір платежів нужденним групам населення буде збільшено. В цю категорію потрапили і виплати при народженні дитини. Закон вступить в силу вже з 1 липня 2020 року. Зокрема, тепер молоді мами в Україні будуть отримувати 41 280 гривень за кожного народженого малюка.

Виплати будуть здійснюватися не відразу. Спочатку молодій сім'ї виплатять одноразовий платіж у розмірі 10 320 гривень. Сума, що залишилася буде перераховуватися рівномірними траншами кожен місяць до досягнення дитиною трирічного віку.

Батьки, фото: politeka
Батьки, фото: politeka


Крім того був переглянутий розмір соціальної допомоги для дітей, які перебувають під опікою. Опікуни будуть отримувати по 4 647 гривень до досягнення дитиною шестирічного віку. Для дітей віком від 6 до 18 років опікунам покладена виплата в розмірі 5 795 гривень в місяць. Для дітей з інвалідністю передбачені виплати 6 506 грн (до 6 років) та 8 113 гривень (6-18 років).
Крім того покладаються виплати та опікунам пенсіонерів у віці 80 років і старше, що вимагають догляду за собою. Зокрема, опікуни будуть отримувати по 684 гривні.

Нагадаємо, в два рази більше, ніж у Європі Ахметова звинуватили у завищенні ціни на електроенергію для українців.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", українцям виплатять додаткові лікарняні, хто отримає гроші.

Також Знай.uа писав, позиція міністра Криклія щодо відкриття метро вилізла боком - "Радянський вахтер".