Мобільний додаток державних онлайн-послуг "Дія" отримав від розробників новий функціонал, який дозволить громадянам перевірити автентичність електронних документів. Повідомляється, що для такого роду операції необхідно буде використовувати рідер QR-кодів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Telegram-каналу Инсайдер.uа.

"Тепер в "Дії" можна перевірити автентичність електронних документів. Останнім оновленням мобільного додатку "Дія" додали вбудований рідер QR-кодів. З його допомогою можна сканувати QR-код з іншої програми "Дія", перевіривши таким чином документ іншої людини. Після розпізнавання QR-коду додаток формує запит до відповідного реєстру, який і підтверджує (або спростовує) справжність документа.", - пишуть автори публікації.

Варто нагадати нашим читачам, що з 1 червня на території Києва та області запущено систему автофіксаціх порушень ПДР, і вона проявила себе миттєво. Перший штраф за перевищення швидкості було оформлено вже через хвилину. Протягом 17 годин 45 комплексів автоматичної фіксації зафіксували понад 35 тис. випадків порушень ПДР, а на ім'я автовласників поліцейські оформили понад 5 тис. адмінпостанов. Протягом трьох днів, згідно із законодавством, "Укрпошта" повинна буде розіслати рекомендованими листами штрафи по всій країні, однак перевірити наявність таких санкцій та оплатити їх можна вже зараз.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, автофіксація порушень – як використовувати камери собі на користь, і оскаржити штраф.

Як повідомляв Знай.uа на Тернопільщині чиновник попався на великому хабарі і заплатив кумедний штраф.

Знай.uа писав, під Дніпром шахрай в нахабну обчищав старих — віддавали пенсії, як загіпнотизовані.