Національний банк України (НБУ) починаючи з 3 червня вводить в обіг монети номіналом 10 гривень. Дані монети повинні поступово замінити паперові купюри. Дане нововведення завершить так званий "процес комплексного рішення по оптимізації і оновлення банкнотно-монетного ряду гривні".

Про це стало відомо завдяки повідомленняю Telegram-каналу "Инсайдер.uа".

Монета 10 гривень, фото: прес-служба Нацбанку
Монета 10 гривень, фото: прес-служба Нацбанку

"Сьогодні Нацбанк ввів в обіг монети номіналом 10 гривень. Вони поступово замінять 10-гривневі паперові банкноти. Обмінювати банкноти на монети не потрібно, вони, як і раніше, залишаться платіжним засобом.", - підписали публікацію автори.

З урахуванням строку служби монет заміна банкнот низьких номіналів на відповідні номінали монет дозволить державі заощадити близько 1 млрд гривень. На першому етапі Національний банк україни планує ввести в обіг понад 5 млн 10-гривневих монет, які буде розподілено між підрозділами Національного банку в регіонах. Тому з 3 червня 2020 року банки зможуть отримувати оновлені грошові знаки у Національному банку та видавати їх своїм клієнтам.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, генпрокурор Венедиктова заявила, що садить українських корупціонерів кожен день.

Як повідомляв Знай.uа в Запоріжжі накрили банду "працівників банку", один дзвінок - і на вашій карті нуль гривень.

Знай.uа писав, грошові перекази і штрафи – як на карантині змінилися онлайн-оплати українців.