Відомий український педіатр Євген Комаровський розповів українцям, як не упустити момент між лікуванням вдома і надто пізнім зверненням у лікарню. Про це він опублікував допис на своїй сторінці в Іnstagram.

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

Часто українці намагаються слідувати рекомендаціям Комаровського і не бігати зайвий раз по лікарях, зазвичай обходячись розумним самолікуванням.

Але в ситуації з коронавірусом якось боязно — надто вже швидко все змінюється. Як зрозуміти, де та тонка грань між "лікуйтеся вдома" і "занадто пізно звернулися до лікаря"?

Комаровський, кадр з відео
Комаровський, кадр з відео

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Це чи не найголовніше питання у медицині, особливо в амбулаторній. І саме тому у всьому світі сформульовані дуже зрозумілі, прості і конкретні показання до того, коли треба негайно припиняти самолікування та звертатися до лікаря. Стосовно коронавірусу такими показаннями вважаються наступні: температура вище 39 градусів, яка не знижується після застосування жарознижуючих засобів, відчуття нестачі повітря, загальмована свідомість, поєднання слабості, високої температури і діареї", - зазначив лікар.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Варто бігти до лікаря, якщо захворів живіт? Комаровський дав вичерпну відповідь.

Як повідомляв Знай.ua, Комаровський знайшов радикальний спосіб "убезпечити" їжу - спирт і хлорка.

Знай.ua писав, Комаровський розвінчав необхідність масок в офісах.