Виявилося, що український уряд поквапився із заявами про те, що ціни на основні продукти харчування в країні збільшуватися не будуть, адже Кабмін стежитиме за ними. За інформацією журналістів, ціни практично на всі товари з найважливіших соціальних продуктів або вже злетіли, або очікують стрибка у найближчому майбутньому.

Очікуваного ефекту рішення Кабінету міністрів України про регулювання цін на соціально значущі продукти не принесло. Постачальники відреагували негайним підвищенням вартості деяких продуктів харчування. Про це стало відомо завдяки повідомленням видання "Сегодня".

Продукти, фото з вільних джерел
Продукти, фото з вільних джерел

Вже в перших числах червня в більшості регіонів країни в роздрібних мережах помічено підвищення цін на макаронні вироби — їх ціна, як мінімум, зросла на 5-10%.

На ті ж 5-10% зросли ціни і на курятину; а ось цукор — в залежності від виробника — подорожчає одразу на 8-23%, і станеться це вже в першій половині червня.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Продуктова корзина, скріншот: YouTube
Продуктова корзина, скріншот: YouTube

Крім того, вже зараз в Україні на 5% подорожчали курячі яйця, майже на 10% зросла в ціні мінеральна вода. Найближчим часом у ряді регіонів буде відмічено підвищення цін на борошно — на 17%, а також деякі сорти пшенично-житнього хліба — на 35%.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українців годують небезпечним м'ясом — як збільшують вагу курки, відео не для людей зі слабкими нервами.

Як повідомляв Знай.uа СБУ ліквідувала банду небезпечних плантаторів, готовий продукт "впарювали" в Європі.

Знай.uа писав, у Франківську два хлопця зробили пенсіонерці приємно в супермаркеті — бабуся ледь не плакала, зворушливе відео.