Лишати домашню тварину, а тим більше дитину в автомобілі влітку - смертельно небезпечно. Навіть у тіні та при відносно низькій температурі транспортний засіб дуже сильно нагрівається, що може призвести до теплового удару чи навіть смерті.

Про це за допомогою інфографіки повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram лікар-педіатр і блогер Євген Комаровський.

Навіть при температурі в 21 градус Цельсія через 10 хвилин простою на сонці авто розігрівається до температури понад 31 градус Цельсія, а через пів години - вже до 40 градусів.

Якщо ж на вулиці стоїть спека у 35 градусів Цельсія, то вже за 10 хвилин на сонці в салоні буде приблизно 46 градусів, а через 30 хвилин - 40 градусів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Навіть в тіні температура досягає небезпечного рівня, а відкриті вікна дають низький ефект на зниження температури в салоні.

Користувачі Instagram з жахіттям сприйняли той факт, що деякі власники можуть вчиняти настільки безвідповідально. З ними вступили у суперечку інші коментатори й спробували нагадати, що ще пару десятиліть тому це було більш ніж звичною практикою. Своєю чергою, цим людям вказали, що собача фізіологія не змінилась, і багато псів гинуло.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Комаровський перелічив Зеленському найбільші загрози для України.

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський емоційно висловився про потребу носити рукавички – "Припиніть займатися фігньою".

Також Знай.ua писав, що Комаровський поставив крапку у питанні нової посади при президентстві Зеленського.