Однією з найпоширеніших причин потрапляння до реєстру боржників є штраф, який не сплатили вчасно. В реєстрі кожен п'ятий прострочив оплату штрафу за порушення ПДР.

З введенням автофиксации порушень на дорогах таких штрафів може стати в десятки разів більше. UBR.ua засновник сервісу Штрафи UA Денис Дмитров розповів, як переконатися, що ваш штраф сплачено.

Не рідкість, коли люди забувають про свої штрафи, а постанови губляться або ж при оплаті допускаються помилки. У таких випадках водії як правило платять подвійні суми, а в гіршому варіанті у водіїв блокують рахунки або навіть не випускають за кордон.

В процесі оплати легко можна допустити помилку у будь-якому місці. До недавнього часу для того, щоб перевірити наявність у себе штрафів у базі даних Нацполиции, потрібно було особисто з'явитися в управління.

Штрафи для водіїв, фото: youtube
Штрафи для водіїв, фото: youtube

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

З квітня 2020 року це можна зробити завдяки онлайн-доступу до реєстру, та дізнатися про свої штрафи тепер можна за допомогою спеціалізованої програми. Для багатьох водіїв — це стало прямо-таки зустріччю з реальністю.

Часто помилка платежу призводить до того, що водій сплатив штраф, але він не дійшов до поліції. Існує декілька варіантів виходу з даної ситуації.

"Штраф сплачений у термін, але при оплаті неправильно введені реквізити чи дані. Або ж з якоїсь причини було некоректно сформовано призначення платежу, з-за чого при зчитуванні інформації про сплату з Держказначейства не відбулося об'єднання платежу з постановою в реєстрі", - говорить Дмитрів про поширену помилку.

В даному випадку обов'язково потрібно взяти квитанцію про оплату і з неї спробувати виправляти ситуацію у відділі адміністративної практики Управління патрульної поліції.

Іншою поширеною проблемою є, коли оплата проводиться в останні дні, а обробка платежу займає до 3 банківських днів.

"В результаті штраф передали в Державну виконавчу службу, де його розмір подвоївся. З-за прострочення штраф довелося оплачувати через виконавчу службу, яка не завжди відправляє інформацію про оплату в управління патрульної поліції. У підсумку штраф залишається висіти на вас невизначений час", - говорить фахівець.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, винахідливий водій придумав, як обдурити камери автофиксации.

Як повідомляв Знай. ua, українців змусять носити одяг зі світловідбивачами.

Також Знай. ua писав, що українцям показали, на кого не вплине автофиксация порушень ПДР.