Схоже, сьогоднішнє резонансне затвердження постанови Верховної Ради про призначення ексгендиректора групи каналів "1+1 Media" Олександра Ткаченка на посаду Міністра культури та інформаційної політики, кандидатура якого набрала в залі 263 голоси, невдовзі може відійти на другий план. Наразі набирає обертів обговорення іншого кандидата – 47-річного Сергія Шкарлета, якого, за словами нардепів, зараз активно розглядають на посаду Міністра освіти і науки України. Парламентарі вже почали бити тривогу з цього приводу. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Сергій Шкарлет - фото Nv.ua
Сергій Шкарлет - фото Nv.ua

Відверте "НІ" – від Секретаря профільного Комітету та ексміністра

Занепокоєння щодо можливого призначення ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета заявила Секретар профільного Комітету Верховної Ради.

"Я, як Секретар Комітету освіти, науки та інновацій, не можу промовчати про те кадрове рішення, яке нам пропонують на посаду Міністра освіти і науки. Це людина, яку прямо називають людиною Табачника, це людина, яка колись була в "Партії регіонів" і казали, що це був її вибір ще з 2004 року. Але найстрашніше те, що ця людина не має своєї власної думки і на запитання "Якою Ви бачите освіту України і заради чого Ви йдете працювати в Міністерство освіти?" була відповідь: "Я з 4-го покоління освітян і в мене дочка вчиться в школі"", – повідомляє Народний депутат України Наталя Піпа.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Верховна Рада, фото Знай.ua
Верховна Рада, фото Знай.ua

За словами нардепа, існує пряма інформація щодо певної домовленості про його призначення.

"Є пряма інформація, що ректори, які хотіли би повністю скасувати зовнішнє незалежне оцінювання – одну з небагатьох реформ України, яка, справді, працює і яка дає можливість пройти вчитися у вищі навчальні заклади дітям, які мають до цього здібності. Саме для цього домовляються з паном Шкарлетом, щоб він очолив Міністерство. Не може людина, яка не має власної думки щодо розвитку освіти, яка не має позиції бути людиною, що представляє освіту України", – стверджує Наталія Піпа.

Варто зазначити, що свою категоричну позицію зазначила також і ексміністр освіти і науки Ганна Новосад. Своє ставлення до кандидатури Сергія Шкарлета вона виклала у нещодавньому пості на Фейсбуці.

За словами ексміністра освіти, Сергій Шкарлет лобіюватиме низку "анти-змін":

- скасування ЗНО на вступ після коледжів;

- обмеження ЗНО на магістратуру;

- відміну KPI для ректорів;

- відміну індикативної собівартості;

- відміну фінансування університетів за результатами їх діяльності.

"Це те, що можна протягнути урядом. Амбітні ж бажання ректорів сягають, наприклад, такої бажаної зміни, як зняття обмеження на кількість строків перебування на посаді. До чого ці всі зміни? Дуже просто - окремим ректорам, і вочевидь, пану Сергію, чхати на якість освіти, на майбутнє студентів, їм треба не хороші студенти - їм треба КОНТИНГЕНТ. Саме так називаються в їхньому світі вступники з будь-яким рівнем знань, з яких вони просто знімають гроші. Тому їм геть незручні ті зміни, які зробили і наша команда, і попередні", – наголошує Ганна Новосад.

Ганна Новосад - фото Знай.ua
Ганна Новосад - фото Знай.ua

Чи озвучать позицію щодо виниклої ситуації в Офісі Президента та які кандидатури на посаду Міністра освіти і науки України все ж таки дійдуть до офіційної презентації, читайте на порталі Знай.ua.