Народна депутатка Кіра Рудик звинуватила міністра охорони здоров’я України Максима Степанова у корупції через ″спрощений″ конкурс на голову Національної служби здоров'я.

Кіра Рудик звернулась із ″незручним″ запитанням до міністра в ефірі програми ″Право на владу″. Нардепка запитала у Степанова, чому конкурс на голову Нацслужби здоров'я, який розпоряджається мільярдним бюджетом, проходили в турборежимі - як інтерв'ю, тривалістю 15 хв.

″А ви знаєте, чому міжнародні організації наполягають на тому, щоб якимось чином контролювати реформи охорони здоров'я? Тому що галузь охорони здоров'я — це завжди багато грошей, які витрачаються невідомо як, це важко проконтролювати і там завжди є місце корупції. Наразі 100 мільярдів грн — це коштиякі є в управлінні керівника Національної служби здоров'я, якого ви нещодавно обирали. От у мене 15 років досвіду на керівних посадах у великих корпораціях. І я знаю, що від секретаря до великого топ-менеджера є декілька етапів співбеіди, не одна людина приймає рішення, а якась кількість людей, для того, щоб це був чесний і прозорий конкурс. Ви зараз обирали керівника над 100 мільярдами гривень за інтерв'ю по 15 хв із стандартними запитаннями, а потім обрали швидко одну людину. І коли моя колега, Ольга Стефанишин намагалась Вам задати запитання, чому це так попахує корупією, ви фактично вигнали її із зал. А поясніть, будь ласка, яким чином це прозорий конкурс і чому міжнародні організації нам повинні довіряти, що кошти, які вони нам дають, ми витратимо за призначенням і Ви не покладете їх собі у кишеню, якщо Ви чините в такий спосіб?"

У відповідь Степанов зауважив, що це ″був добір на голову Національної служби здоров'я України″, а сам конкурс буде проводитись після закінчення карантину. Однак, він так і не пояснив, чому добір конкурсантів відбуввся за такою спрощеною системою. Натомість Степанов звинуватив Стефанишин в тому, що вона ″увірвалась″ у його кабінет.

″Народний депутат не вривається, він приходить, тому що йому народ надав таке право″, відрізала у відповідь .

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Тимошенко розповіла про масштаби корупції нової влади

Як повідомляв портал Знай.ua, Кіра Рудик показала, де Україні взяти мільярди доларів без кредитів МВФ

Також Знай.ua писав, Тимошенко закликала показати "секретний" договір з МВФ