Ранкове пленарне засідання Верховної Ради розпочалося з доповіді Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. В ході виступу він повідомив про впровадження комплексу "липневих спрощень" досудового розслідування окремих кримінальних правопорушень. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Слідчі займатимуться важливими справами, а не "крадіжкою куриці"

Про готовність органів правоохоронної системи до впровадження затвердженого Верховною Радою закону щодо спрощення досудового розслідування в ході "20 хвилин запитань" поцікавився один з нардепів.

"Нами, народними депутатами України, минулого року був прийнятий закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень. Який набирає чинності 1 липня цього року. Чи готова Національна поліція до впровадження інституту кримінальних проступків?", – звернувся до Арсена Авакова нардеп Ілля Ківа.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як підкреслив Міністр МВС України, закон буде впроваджено в дію без збоїв у часі – саме 1 липня.

"Засідання правоохоронного комітету Верховної Ради відбулося, після цього відбулася координаційна нарада Генерального прокурора, на якій всі керівники від Національної поліції до Служби безпеки, ДБР і інших були присутні. І ми зараз готові відсотків на 95, а на 1.07 будемо готові на всі 110 % до виконання цих завдань. І у нас буде ситуація, коли кожен слідчий буде мати не 300 справ за головою, а, дійсно, займатися важливими провадженнями. А крадіжку куриці будуть розслідувати на іншому рівні – на першій ланці, наприклад, поліцейського офіцерської громади", – підкреслив Арсен Аваков.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.