Відомо, що на даний момент Командування Об'єднаних сил ЗСУ проходить фінальний етап злагодження та збирається відпрацювати всі нюанси нової системи управління під час навчань в кінці літа - початку осені. Про це повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв Укрінформу.

Військові, фото: ЗСУ
Військові, фото: ЗСУ

"Зараз командування Об'єднаних сил проходить завершальний етап злагодження, тобто підготовки до управління. Ми виконуємо окремі локальні завдання та в кінці літа - початку осені відбудуться великі навчання, в ході яких ми будемо повним чином здійснювати управління відповідними угрупованнями військ", - поділився командувач.

Також Наєв зазначив, що по завершенню військових навчань Командування Об'єднаних сил буде готове до виконання завдань у повному обсязі.

За його словами, в разі прийняття відповідного рішення, Командування Об'єднаних сил ЗСУ, можливо, отримає функцію управління Операцією Об'єднаних сил на Донбасі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Слід зазначити, що 28 березня 2020 року президент України Володимир Зеленський призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил ЗСУ. З 27 березня 2020 року набули чинності положення про головнокомандувача ЗСУ, Генеральному штабі ЗСУ, видах і окремих родах військ (сил).

Тепер передбачено поділ посад начальника Генерального штабу головнокомандувача ЗСУ, порядок призначення їх на посади, розмежування повноважень між ними та порядок організації керівництва ЗСУ.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в Україні з'являться нові військові звання – за стандартами НАТО.

Як повідомляв портал "Знай.ua", бойовики закидали мінами героїв Донбасу.

Також "Знай.ua" писав, що Росія продовжує використовувати територію в Донецькій і Луганській областях як військово-тренувальну базу.