Як відомо, карантин перекрив "кисень" туризму по всьому світу. Однак, з недавнього часу багато країн почали виходити з обмежень і відкрити свої кордони. Куди українці зможуть поїхати відпочити, пише Styler.

Самоелт, pxhere

Турция

За словами глави МЗС України Дмитра Кулеби, першою свої кордони для українців відкриє Туреччина. Авіасполучення з України відновлять вже з 15 червня, але поки немає точної дати перших рейсів. Однак, Туреччина готова приймати туристів вже з 1 липня.

Греція

Також українських туристів з 1 липня готова приймати Греція. За інформацією МЗС України, Греція готова відкрити свої кордони, але за умови стабільної епідеміологічної ситуації в обох країнах.

Кіпр

Кіпр готується приймати туристів вже в червні, але відпочиваючі повинні будуть надати довідку про відсутність COVID-19. Тест потрібно пройти не пізніше, ніж за 72 години до перетину кордону. Якщо туристи інфікуються на острові, то влада Кіпру готова оплатити відпустку та витрати по лікуванню.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Грузия

Туристи зможуть відвідувати Грузію вже з 1 липня. Точних дат поки немає і в Грузії ще роздумує, чи варто ввести обов'язковий документ про проходження тесту для іноземних туристів.

Єгипет

Згідно з прогнозами туристичних компаній, Єгипет відкриється для українців не раніше середини липня. Однак, для внутрішніх туристів курорти вже відкрили, але з наповнюваністю не більше, ніж на 25%.

Літак, pxhere

Хорватія

З 1 червня в Хорватії дозволений в'їзд з 10 країн ЄС. З 15 червня планують відкрити в'їзд для країн третього світу. Поки невідомо, чи готові приймати українців у другій половині червня.

Австрія

Кордону в Австрії з 15 червня відкриють для туристів з країн з низьким рівнем зараження. На даний момент у списку Австрії – найближчі сусіди і країни-члени ЄС. За словами посла України в Австрії Олександра Щерба, з Україною можуть відновити авіасполучення вже з 23 червня.

Куди можна поїхати найближчим часом:

  • Іспанія
  • Італія
  • Дания
  • Хорватія
  • Чорногорія

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що глава МЗС Дмитро Кулеба розповів, коли ЄС відкриє кордони для українців.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Польща видала українцям рекордна кількість робочих віз.

Також "Знай.ua" писав, куди українці вже можуть полетіти поніжитись на сонці.