Пропаганда – страшна сила. З 2014 року Україна могла неодноразово в цьому переконатися після тисяч фейків, які запускало російське телебачення і пропагандистські сайти. Дивно, але люди вірили навіть абсурдні тези, які в подальшому стали мемами (як про розп'ятого хлопчика). Однак у деяких випадках пропаганда працює проти пропагандистів.

Відомий блогер Денис Казанський розповів, як один з фейків призвів до того, що бойовики терористичної ДНР відкрили вогонь один в одного. Журналіст згадав старий пропагандистський відеоролик, і опублікував його у себе в Twitter. “Соратник Стрєлкова Полинков розповів російському ТБ в травні 2014 про 500 правосеків, які нібито хотіли захопити Донецьк”, розповідає Казанський. Цей фейк в Росії і терористичній ДНР розлетівся в лічені години.

Денис Казанський, фото Facebook


За словами Казанського, Полинков повідомив російським ЗМІ про висадку в районі Донецького аеропорту. Зрозуміло, в цю маячню повірили. Після цього терористи з переляку відкрили вогонь по власним підрозділу, який в той момент базувалося біля ДАП.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Донеччині бійці ВСУ сповна поквиталися з найманцями за пораненого товариша

Як повідомляв портал Знай.ua, на Донбасі російські окупанти готують примусову евакуацію місцевих жителів

Також Знай.uа писав, українські танкісти показали всю свою міць на військових навчаннях