Контррозвідка СБУ зафіксувала спробу вербування високопоставленого чиновника української Нацполіції. Терористи з так званої ЛНР намагалися залучити до виконання своїх завдань колишнього співробітника МВС, який виїхав в Україну, але був змушений відвідувати окуповані території для зустрічей з родичами. Колишнього правоохоронця затримали терористи, звинуватили “корегування вогню”, і через погрози і тортури змусили співпрацювати з ними.


Після повернення в Україну, завербована особа одразу звернулася в СБУ. Після цього колишній поліцейський не виходив на зв'язок з терористами і поставлених завдань не виконував.

Зараз представники СБУ розглядають можливість порушення кримінальної справи за статтею 258-3 Кримінального кодексу України – створення або співпраця з терористичною організацією. Однак колишній співробітник, швидше за все, не буде притягнутий до відповідальності, оскільки він у добровільному порядку надав інформацію правоохоронцям про вербування.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, в Україні відмовляться від паперових трудових книжок – як буде працювати електронний кабінет. Українським урядом прийнято рішення щодо врахування трудової діяльності працівника в електронній формі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", де українці можуть отримати пенсії та допомоги — Мінфін розширив список уповноважених банків. Мінфін розширив список банків для виплати пенсій, допомог і зарплат працівникам бюджетних установ

Також "Знай.ua", українцям показали потенційних вбивць на дорогах, Геращенко опублікував список порушників. Антон Геращенко оприлюднив номерні знаки водіїв-порушників.