Україна зовсім скоро почне відкривати небо для туристичних авіаперельотів. Експерт з авіаційної економіці Артур Вінюков-Прощенко в ефірі каналу "Україна 24" розповів про те, як довгий карантин вплине на вартість квитків.

"Єдиний вихід для авіакомпаній — підняти тариф. Але ціноутворення динамічний, кероване комп'ютерною системою, ціна на кожне крісло на конкретному рейсі залежить від величини попиту. Компанії повинні підняти середній тариф, але питання залежить від попиту на квитки. Подорожі стануть дорожче, наприклад, вартість обов'язкового тесту на коронавірус в аеропорту Відня — 190 євро. Це не сприяє збільшенню попиту. Перевагу мають ті, хто отримує держдопомогу або має фінансові резерви", — сказав він.

Вінюков-Прощенко розповів про те, звідки беруться і який відсоток становлять дешеві квитки на лоукост-перельоти.

"Дешева вартість квитків на лоукости — це для підігріву попиту. Не може бути ціна 20 євро на всі 189 крісел на рейсі. З урахуванням всіх зборів ціна квитка не може бути 10 євро суто економічно. Компанія може собі дозволити такий демпінг, але це не виправдано, тому зменшиться частка таких тарифів, які раніше їх було близько 20%, і всі такі квитки відразу ж розкуповувалися", — сказав він.

Міністерство закордонних справ україни проводить консультації щодо відновлення авіаційного сполучення з державами, які найбільш популярні серед громадян України для літнього туризму. Про це повідомив глава МЗС Дмитро Кулеба в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"А ось період з 15 червня по 1 липня буде ключовим для проведення переговорів і прийняття рішень щодо відкриття для України", - сказав він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ЄС відкрив кордони для більш ніж 100 країн світу.

Як повідомляв Знай. ua, в яких країнах Європи українці зможуть відпочити в 2020 році.

Також Знай. ua писав, що куди українці вже можуть полетіти поніжитись на сонці.