За минулу добу, 8 червня, збройні формування путінських бойовиків на Донбасі 11 разів порушили режим припинення вогню і обстріляли позиції українських військових з мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Однак українські захисники дали гідну відсіч і змогли ліквідувати живу силу терористів.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-центру штабу ООС в мережі Facebook.

Ситуація на Донбасі, скріншот: ООС / Facebook
Ситуація на Донбасі, скріншот: ООС / Facebook

"Внаслідок обстрілів з боку агресора один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.Наші військовослужбовці вчасно і жорстко давали окупаційним підрозділам гідну відсіч. Усі спроби загарбників дестабілізувати ситуацію й надалі отримуватимуть адекватну й невідворотну відповідь з боку українських захисників. За даними розвідки, 8 червня українські оборонці знищили трьох окупантів. Від початку поточної доби російські збройні формування 4 рази порушили режим припинення вогню. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" найманці вели вогонь з мінометів калібру 120 мм та гранатометів різних систем по наших опорних пунктах неподалік Оріхового. Також гранатомети різних систем противник застосував поблизу Новолуганського і Шумів. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти обстріляли зі станкових протитанкових гранатометів оборонні укріплення на підступах до Мар’їнки. Такі підступні дії ворога без відповіді не залишилися – вогнем зі штатного озброєння по позиціях ворога українські підрозділи рішуче подавили активність противника. За поточну добу втрат серед наших захисників немає. Ситуація в районі проведення операції надійно контролюється Об’єднаними силами." - повідомляє прес-центр штабу ООС.

Публікація прес-центру штабу ООС, скріншот: Facebook
Публікація прес-центру штабу ООС, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Публікація прес-центру штабу ООС, скріншот: Facebook
Публікація прес-центру штабу ООС, скріншот: Facebook

Також варто нагадати нашим читачам, що прокуратура Нідерландів може долучити до справи про катастрофу Boeing 777 на Донбасі інтерв'ю одного з обвинувачених — ватажка бойовиків "ДНР", кадрового офцера ФСБ Ігоря Гіркіна. Про це повідомляє "BBC News Україна", цитуючи слова офіційної представниці нідерландської прокуратури Брехти ван де Мосдейка.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, армія Путіна застосувала "невидиму зброю" на Донбасі.

Як повідомляв Знай.uа у Києві помер відомий волонтер з Україною в серці — пройшов Донбас вздовж і впоперек, але відмовила нирка.

Знай.uа писав, опорні пункти ЗСУ на Донбасі потрапили під обстріл загарбників, є поранені.