З'явилася інформація, що в Україні для громадян з 1 липня перерахують один з головних соціальних стандартів — прожитковий мінімум. Найсумніше те, що навіть незважаючи на обіцянки представників фракції "Слуга народу" про те, що він підвищиться у два рази, насправді надбавка у деяких випадках складе всього лише 74 грн.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Перерахунок пенсій, скріншот: YouTube
Перерахунок пенсій, скріншот: YouTube

А ось те, що стосується пенсійних виплат, то всі українці на заслуженому відпочинку повинні отримувати виплати в розмірі від одного до десяти прожиткових мінімумів. Зараз це від 1638 до 16 380 грн, а з 1 липня — від 1712 до 17 120 грн. Тобто в результаті нововведення підвищать мінімальну та максимальну пенсії, а також надбавки за надстаж. У Кабінеті міністрів України заявили, що наступний перерахунок вже закладено до бюджету ПФУ, тому жодних затримок не буде.

Субсидія в Україні, скріншот: YouTube
Субсидія в Україні, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Індексацію прожиткового мінімуму передбачено вже прийнятим бюджетом України на 2020 рік. Все закладено в бюджет, виплати буде здійснено вчасно", — розповідають в уряді.

Так, за кожен рік понад нормативний (для жінок від 30 років, а для чоловіків від 35 років) покладається надбавка у розмірі 1% прожиткового мінімуму. Наприклад, якщо жінка відпрацювала 40 років замість необхідних 30, то вона зараз може розраховувати на надбавку в розмірі 163,8 грн, а після перерахунку надбавка складе вже 171,2 грн. Всього підвищення можуть відчути на собі 6,8 млн осіб.

Але якщо враховувати фактичний прожитковий мінімум для пенсіонера — 3 264 грн, підрахували в Мінсоці, то мінімальна пенсія має зрости не на 74 грн, а на 1626 грн, майже в два рази.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Пальчевський вказав на безрадісне майбутнє українських пенсіонерів – "Списали, як сміття".

Як повідомляв Знай.uа українцям проіндексують пенсію з 1 липня, кому пощастить цього літа.

Знай.uа писав, в Україні підвищать пенсійний вік – хто залишиться без виплат наступного року.