Через закриття кордонів, відсутність авіасполучення і безліч обмежень у зв'язку з карантином, українці у 2020 році зможуть відпочити в основному в межах своєї країни. Найпопулярнішими напрямками для відпустки влітку стануть Карпати, а також Чорне та Азовське моря.

Найзручнішим місцем для сімейного відпочинку з дітьми вважається Азовське море, оскільки воно є наймілкішим у Європі. Також там чудові піщані пляжі. Одним з цікавих місць для відпочинку на Азовському морі вважається Білосарайська коса. Про курорти на Азовському морі розповідає ТСН.

Відпочинок на морі, фото: Pxhere
Відпочинок на морі, фото: Pxhere

Білосарайська коса довжиною у 14 км знаходиться в Мангуському районі, на півдні Донецької області за 25 кілометрів від Маріуполя. На Білосарайській косі функціонують приватні гостьові будинки і міні готелі. Там є пансіонати, бази відпочинку, вілли і котеджі.

У приватному секторі найчастіше пропонують бюджетне житло, без харчування і зі зручностями на вулиці. Таке житло буде коштувати від 200 гривень за двох. Зі зручностями, але без харчування – від 400 до 800 гривень в добу. Вілла з власним пляжем обійдеться від 1000-1200 гривень на добу. Харчування потягне від 150 гривень за обід на одну людину до комплексів вартістю 250-350 з людини.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Інфраструктура на пляжах розвинена не дуже добре. У дорожчих віллах і котеджах є власний вихід на пляжні зони. У пішій доступності є кафе, магазини, аптеки, медичний пункт, пошта і ринок. Вокзалу тут немає і весь транспорт просто зупиняється біля ринку.

Білосарайська коса, скріншот: YouTube
Білосарайська коса, скріншот: YouTube

Білосарайська коса віддалена від об'єктів цивілізації, там дрібне море, чисті піщані пляжі, є орнітологічний та ландшафтні заповідники. Для дітей працює луна-парк, спортивні майданчики та інші розваги. Приймати туристів збираються також в Бердянську і Кирилівці. Обмежень на купання в морі наразі немає.

Своєю чергою, місцеві жителі, які здають в оренду житло, обіцяють сильно не підіймати ціни. Наприклад, за номер економ на трьох зі зручностями в Кирилівці попросять від 550 гривень. На базах відпочинку такий номер буде коштувати від 800 гривень, в покращених номерах – від тисячі.

Білосарайська коса, скріншот: YouTube
Білосарайська коса, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям проіндексують пенсію з 1 липня, кому пощастить цього літа

Як повідомляв портал "Знай.ua", у США невідомий чоловік на автомобілі в'їхав у натовп протестувальників, не обійшлось без стрілянини

Також "Знай.ua", на Донбасі частково відновлять роботу пунктів пропуску, кому дозволять перетинати лінію розмежування. В районі ООС частково відновлюється робота КПВВ