В українському МОЗ занепокоєні тим, що багато українців неправильно користуються антисептиком і масками. Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу в прямому ефірі показав, яких помилок найчастіше допускаються громадяни.

Про це стало відомо завдяки відео прес-служби МОЗ, знятого під час брифінгу.

Віктор Ляшко каже, що спостерігав, як українці використовують засоби індивідуального захисту в громадському транспорті. За його словами, роблять це часто неправильно.

"Як роблять і як не треба робити – витягнуту руку обробляють антисептиком. Потрібно зробити кілька натисків, щоб в долоні з'явилося 3-4 мл антисептика і після цього активно обома руками потрібно обробити долоні. Тільки так можна ефективно обробити руки", – каже Ляшко.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Санітарний лікар підкреслив, що маска повинна прикривати рот і ніс для того, щоб не поширювати збудник інфекційної хвороби. Він закликав використовувати маску всім під час відвідування громадських місць.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, для українських ринків послабили карантин, які заборони для покупців і продавців ще залишилися.

Як повідомляв Знай.uа новий етап ослаблення карантину – Ляшко розповів, коли відкриються кінотеатри та театри.

Знай.uа писав, в Україні знову можуть продовжити карантин - МОЗ назвав головні сценарії.