Український уряд вніс зміни до порядку формування комунальних тарифів на опалення та централізоване водопостачання гарячою водою.

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов пояснив, що постанова передбачає зміну порядку формування тарифів в умовах функціонування ринку природного газу, коли його вартість для теплопостачальних підприємств змінюється щомісяця.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Платіжки за комуналку, Etcetera.media
Платіжки за комуналку, Etcetera.media

"Однією з ключових пропонованих змін є можливість надати підприємствам ТКЕ при формуванні тарифів використовувати середню ціну природного газу, що склалася під час попереднього опалювального сезону. Це 4048 грн за тисячу кубометрів", – заявив міністр.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"При цьому встановлюється зобов'язання для підприємств ТКЕ після завершення опалювального періоду проводити аналіз витрат і перераховувати вартість теплової енергії, щоб відобразити різницю, яка виникне в тарифах майбутнього опалювального періоду", – уточнив Чернишов.

Комунальні тарифи, скріншот: YouTube
Комунальні тарифи, скріншот: YouTube

Очільник Мінрегіону підкреслив, що такі зміни не призведуть до підвищення платежів для споживачів, оскільки сьогодні в тарифах більшості підприємств ТКЕ враховується ціна газу в розмірі 6 235 грн за тисячу кубометрів.

Відповідну постанову №467 від 10 червня ввечері в середу оприлюднено на офіційному урядовому порталі. Крім зміни порядку обліку в тарифах ціни на газ, документом також передбачено, що в тарифах на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання виробником можуть бути враховано оборотні кошти за рахунок планованого прибутку в обсязі до 2% повної планованої собівартості теплової енергії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, з українців жорстко вибивають борги за комуналку, залучають колекторів і забирають квартири.

Як повідомляв Знай.uа в Україні зростає ціна оренди житла - як не стати жертвою шахраїв.

Знай.uа писав, чи стане блакитне паливо "золотим"? Експерти розповіли, що буде з цінами на газ в Україні.