Догляд за шкірою обличчя - справа відповідальна, однак не настільки й складна. Хоча професійні косметичні засоби часто рекомендуються спеціалістами і містять активні біологічні компоненти, пристойного результату можна досягти за допомогою масок з домашніх засобів. У цей раз ми поговоримо про маски зі сметани - натурального і всім відомого складника.

Знай.ua наводить рецепти масок для обличчя за матеріалами ресурсу "Со вкусом".

Сметані приписується здатність заспокоювати шкіру. Вона також може стати ефективним засобом у боротьбі з пігментними плямами, висипаннями, сухістю і, звичайно, зморшками.

Річ у тім, що в складі сметани уживаються два важливі косметичні компоненти: молочні кислоти і поживна, жирна текстура.

Домашня сметана, скріншот: YouTube
Домашня сметана, скріншот: YouTube
Сметана, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Маска зі сметани проти пігментних плям

1 ст. л. сметани

0,5 лимона

Лимонний сік, як і молочна кислота, добре справляються з висвітленням шкіри. Як і будь-які кислоти, самі по собі вони були б занадто агресивним середовищем. Жирність сметани згладжує цей ефект і дозволяє боротися з пігментними плямами, не пересушує шкіру.

Маска зі сметани для живлення

1 ст. л. сметани

1 ч. л. рідкого меду

Сама по собі сметана містить вітаміни груп Е, В, С, РР і органічні кислоти, а також біотин. Багатий склад сметани сам по собі хороший для глибокого харчування.

Зволожуюча маска для обличчя з сметани

1 ст. л. сметани

1,5 ст. л. подрібнених вівсяних пластівців

Сметана - компонент, який часто додають в маски зі зволожуючим ефектом. Вона глибоко проникає і створює захисний шар. Кисломолочний продукт в парі з вівсянкою ефективно бореться з сухістю. А для більш інтенсивного зволоження рекомендуємо додати фрукти і ягоди, які живлять шкіру вологою. Наприклад, полуницю або огірки.

Якщо ваша шкіра схильна до жирності, ви можете спробувати замінити сметану легким йогуртом. Однак у цьому випадку спеціалісти радять додати трохи лимонного соку.

У будь-якому разі, навіть з домашніми засоби слід виявляти обережність. Варто спробувати засіб на ділянці шкіри, щоб перевірити можливі алергічні реакції.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Косметичні маски для обличчя перетворюють в монстрів

Як повідомляв портал Знай.ua, Як застосувати алое для краси і здоров'я

Також Знай.ua писав, що Мінус 5 років за два тижні - проста домашня маска для обличчя з секретного інгредієнта.