Європейські країни відкриють кордони для іноземців вже з 1 липня. Україна цілком може увійти в список країн, для яких знімуть обмеження у першу чергу, якщо буде відповідати певним критеріям.

Про це заявила єврокомісар з внутрішніх справ Ілва Йоханссон, передає "Європейська правда".

"Після зняття контролю на внутрішніх кордонах країн ЄС ми пропонуємо відкритий і гнучкий підхід до зняття обмежень на поїздки в Євросоюз, починаючи з 1 липня", - зазначила єврокомісар.

аеропорт, фото Pxhere
аеропорт, фото Pxhere

Так, з 1 липня знімуть обмеження для громадян країн, де епідемічна ситуація схожа з ЄС або навіть краще. Відповідний список повинні будуть узгодити країни-члени вже найближчим часом.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Варто уточнити, що в числі перших у цей список потраплять країни Західних Балкан: Албанія, Боснія і Герцеговина, Косово, Чорногорія, Північна Македонія та Сербія.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Польщі підрахували карантинних заробітчан – скільки українців поїхали на сезонні роботи.

Як повідомляв портал Знай.uа подорож після відновлення авіаперевезень – українцям наочно показали, що і де заборонено.

Також портал Знай.uа писав, які країни відкриють кордони для українців через тиждень.