В Україні має бути дозволене подвійне громадянство, але не з державою-агресором Росією і не для державних службовців.

Таку думку висловив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі програми "Право на владу".

"Це питання викликає дискусії. Є різні люди, які підтримують або не підтримують цю ідею. Я особисто вважаю, що ми повинні знайти збалансоване рішення. Тому що у нас з 1990-х років, коли приймалася Конституція і впроваджувалися правила громадянства, ситуація в корені змінилася. Давайте дивитися правді в очі: мільйони українців за цей час з різних причин виїхали за кордон. При цьому вони хочуть залишатися громадянами України ... Чому ми позбавляємо цих людей можливості бути нашими громадянами? " - сказав він.


У той же час Кулеба зазначив, що таке рішення може нести певні загрози, тому має передбачати низку винятків.

"Я повністю підтримую, що, по-перше, два паспорти неприпустимі для держслужбовців і представників влади, а по-друге, ніякого подвійного громадянства з державою-агресором. Можна встановити додаткові критерії, щоб це відсіяти", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще


При цьому Кулеба підкреслив, що це його особиста думка, а не позиція держави. Це питання є компетенцією парламенту, зазначив міністр.

"Ми в Україні повинні знайти збалансоване рішення, щоб ті українці, які розсипані по всьому світу, мали можливість не розривати зв'язок з батьківщиною", - додав він.


Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кулеба розповів, які питання він вирішував під час візиту до Угорщини.

Як повідомляв портал Знай.ua, міністр Кулеба окреслив "червону лінію" у переговорах з Кремлем

Також Знай.ua писав, ЄС відкрив кордони для понад 100 країн світу — в МЗС пояснили, чому Україна не потрапила до переліку.