Президент Володимир Зеленський попросив українців серйозніше ставитися до епідемії Covid-19 через збільшення числа хворих на коронавірус другий день поспіль. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

12 червня на селекторній нараді щодо запобігання поширенню Covid-19 Зеленський заявив, що рішення про посилення карантину приймуть після з'ясування причини збільшення числа заражених.

Це може відбуватися через збільшення кількості тестувань. За словами президента, за добу в середньому проводиться близько 20 тисяч ПЛР та ІФА-тестів.

Володимир Зеленський - фото Знай.ua
Володимир Зеленський - фото Знай.ua

У свою чергу міністр охорони здоров'я Максим Степанов відзначив збільшення кількості звернень з симптомами коронавіруса, випадків пневмонії і госпіталізації з ознаками хвороби.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Треба швидко встановити причини зростання захворюваності. А до цього всі відповідні органи повинні звертати увагу населення на необхідність дотримання масочного режиму і соціальної дистанції на вулиці. Бачу, що люди ходять без масок. Тільки дотримання заходів безпеки захистить нас від загрози захворіти і врятує нашу економіку від карантину", – підкреслив Зеленський.

На нараді також повідомили, що сьогодні, окрім столиці, ще дев'ять регіонів України не готові переходити до наступного етапу пом'якшення карантину. Це Київська, Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Львівська, Рівненська, Тернопільська та Чернівецька області.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, дружина президента Олена Зеленська повідомила, що захворіла на Covid-19.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський розповів, як зміниться відпочинок маленьких українців.

Також портал Знай.uа писав, що українцям пояснили, навіщо носити маски після ослаблення карантину.