Для населення Європейського Союзу Інклюзивний європейський вакцинний альянс (Europe’s Inclusive Vaccines Alliance, IVA) планує закупити 400 мільйонів доз вакцини проти коронавірусної інфекції COVID-19. Відповідний препарат розробляється вченими Оксфордського університету, а його виробництвом займатиметься компанія AstraZeneca.

Джерело: пресреліз, розміщений на сайті компанії AstraZeneca.

Дане рішення просувалося владою Італії, Німеччини, Франції та Нідерландів, які й головують в IVA.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Відомо, що медичний препарат поставлятиметься на неприбутковій основі, а видатки на виробництво будуть компенсовані урядовими субсидіями.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також інформацію про угоду підтвердив голова Міністерства охорони здоров'я Італії Роберто Сперанца.

“Разом із міністрами охорони здоров’я Німеччини, Франції та Нідерландів після запуску вакцинного альянсу ми підписали контракт на поставку до 400 мільйонів доз вакцини, призначених для всього населення Європи“, – написав Сперанца на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Una notizia molto bella e importante Insieme ai Ministri della Salute di Germania, Francia e Olanda, dopo aver lanciato...

Geplaatst door Roberto Speranza op Zaterdag 13 juni 2020

Також міністр відзначив, що вакцина - єдиний спосіб остаточно перемогти пандемію, а щеплення мають бути загальнодоступними, а не привілеєм окремих осіб.

Випробування вакцини вже розпочалися. Очікується, що вони завершаться восени, і вже наприкінці року можна буде розпочати кампанію щеплення.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Вакцинація українців – до чого готуватися з 1 липня і кого торкнеться.

Як повідомляв портал Знай.ua, Сотні тисяч програмістів об'єдналися в суперкомп'ютер заради вакцини від Covid-19.

Також Знай.ua писав, що Цінні й небезпечні вакцини викинули просто в лісі без утилізації, правоохоронці шукають винних.