В Грузії, місті Тбілісі затримали громадянина Росії, який готував замах на життя журналіста телеканалу "Мтавари архі" Георгія Габунии, образив президента Росії Володимира Путіна. Про це повідомив глава "Мтавари архі" Ніка Гварамія, передає сам канал і "Ехо Кавказу".

Затриманим виявився 38-річний уродженець Інгушетії Васамбек Боків. Гварамія повідомив, що грузинським властям інформацію про замах на Габунию повідомили українські правоохоронні органи.

Він повідомив, що замовником є глава Чечні Рамзан Кадиров. Приводом для злочину нібито стало те, що Габунія образив Володимира Путіна на грузинському телебаченні.

Рамзан Кадиров, фото: themoscowtimes
Рамзан Кадиров, фото: themoscowtimes

"Я не хотів робити цю заяву, але саме це нам відомо вже кілька тижнів і просочилася в ЗМІ, ми зобов'язані заявити — контртерористична служба затримала громадянина Росії Васамбека Бокова, уродженця Республіки Інгушетія. Наскільки мені відомо, причина його затримання інша. Але головне, що влада Грузії стало відомо від українських правоохоронців про те, що він планував ліквідувати Георгія Габунию за дорученням чеченського лідера Рамзана Кадирова", заявив він.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Він додав, що за журналістом кілька місяців тривала стеження. Причиною ж для затримання Бокова стала справа про фальсифікацію документів. Його заарештували під час спецоперації контртерористичного департаменту грузинських спецслужб.

У червні 2019 року Георгій Габунія в прямому ефірі більше хвилини лаявся матом російською мовою. Він звертався до Володимира Путіна та його батькам. Його вчинок засуджували багато грузинські політики, а сам Рамзан Кадиров писав, що Габунию "потрібно заховати за сім'ю парканами, бо перший ж зустрічний може зробити з ним те, чого він заслужив".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, суд відправив Стерненка під домашній арешт в місце, куди його не пустять.

Як повідомляв Знай. ua, на який втратив сина Соболєва готується замах.

Також Знай. ua писав, що у Києві до 10-річної увірвався невідомий і хотів збезчестити.