Дата святкування Дня молоді не фіксована. Дізнайтеся: коли свято відзначається в Україні у 2020 році? Як його святкують у Києві та інших містах в умовах карантину? Чи буде в цьому році концерт або феєрверк із нагоди свята? Читайте про те, як Україна відзначить його.

Історія виникнення свята

Всесвітній день молоді не має відношення до Дня молоді в Україні. Їх дати святкування різні. Перше свято є неофіційними інтернаціональним. І його відзначають щороку восени, 10 листопада.

Воно спрямоване на згуртування різних молодіжних спільнот для боротьби за мир, захист демократичних відносин і інтересів молодих людей, щоб бути національно незалежними тощо. Це міжнародне свято солідарності молодих людей різних країн світу.

Крім цього, є також Міжнародний день молоді, який був прийнятий ООН. І відзначається він щорічно 12 серпня. Це свято нагадує про роль підростаючого покоління і молодих людей у загальному розвитку і побудові всього світу.

Для молоді дуже важливо навчитися вирішувати повсякденні проблеми. Вміти боротися із політичною нестабільністю, виступати за якісну освіту. Відігравати ключову роль у досягненні ефективних результатів.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

В Україні відзначається своє національне свято. Його коріння сягає часів Радянського Союзу. У 1958 році наша країна ще не була незалежною та входила до складу СРСР. Історія свідчить про те, що тоді 7 лютого й було встановлено «День радянської молоді».

Однак за кілька років після проголошення незалежності, перший глава української держави Леонід Кравчук підписав Указ щодо того, що це свято відзначатиметься у нас в Україні.

Дата святкування Дня молоді

За радянських часів це свято відзначалося у останню неділю червня. І після підписання Указу президентом дата святкування залишилася такою ж. І щороку приходиться на різне число.

У 2020 році воно відзначатиметься 28-го червня. До речі, на цей же день доводиться День Конституції. Тож Україна святкуватиме подвійне свято. Традиційно прийнято вітати із Днем молоді молодих людей.

Для них влаштовуються усілякі заходи. Молодих людей вітає гарант країни й чиновники. Цей день проходить із організацією різноманітних конкурсів талантів. Прийнято демонструвати спортивні досягнення молоді. Влаштовуються цікаві квести, проходять наукові форуми.

Сьогодні в Україні існують різноманітні молодіжні спільноти, які спрямовані на те, щоб зацікавити молодь наукою, творчістю, а також залучити молодих людей до активної участі у науковій і творчій життєдіяльності.

Свято також накладає свій відбиток. У цей день організатори спільнот намагаються залучити молодь до благодійності. Виручені гроші спрямовуються хворим дітям у лікарні або сиротам у дитбудинки.

Організовуються поїздки для молоді за кордон. Найчастіше - це науково-пізнавальні конференції до Польщі, Білорусії. У результаті молодь стає активнішою. Бачить, що може розвиватися і є якісь перспективи.

Проходять також заходи, засновані на православній моралі. Адже духовність важлива для всіх нас, у тому числі й молоді. Із цією метою проходять різні акції, організовується спектр зустрічей, різноманітних християнських заходів.

Крім цього, сучасна молодь повинна обирати курс на європейський рівень. Брати активну участь у суспільно-політичному житті, розвиватися й рухатися вперед. Надихатися і йти до нових звершень і перемог. У день молоді українським молодим людям прийнято вручати заслужені грамоти та цінні подарунки.

Сьогодні нагороджують молодь за їх ініціативність і допомогу в благодійності, волонтерстві тощо. Нагороджуються молоді студенти, бізнесмени, педагоги, патрульна поліція, які своєю працею заповнюють моральні прогалини.

Проходять також усілякі фестивалі, флешмоби, організовуються виставки. У багатьох містах країни молодь і люди старшого покоління можуть споглядати концерти, феєрверки.

До 2020 року на свято можна було приймати участь у всіляких майстер-класах, відвідувати тематичні виставки, переглядати у кінотеатрах фільми, а у театрах - спектаклі, що приурочені цьому дню. Для молоді влаштовувалися дискотеки.

День молоді 2020: коли буде та як відзначати, pexels.com
День молоді 2020: коли буде та як відзначати, pexels.com

День молоді в умовах карантину

Сьогодні дуже важливо сприяти всебічному розвитку молоді. Адже молоді люди - це майбутнє нашої країни. У різних містах України в цей день молодь намагалися залучати до танцювальних флешмобів.

Найчастіше більшість із учасників не займалися танцями. Однак намагалися розвинути свої танцювальні здібності, щоб подарувати іншим людям гарний настрій та приємні емоції.

Однак у цьому році доведеться обійтися без флешмобів, концертів, феєрверків та інших масштабних заходів. Адже в Україні карантин продовжено до 22 червня. І незважаючи на послаблення, у багатьох регіонах країни ситуація усе ще досить напружена.

Для того, щоб уникнути захворюваності на гостру пневмонію Covid-19, всілякі масові заходи усе ще під забороною. Пом'якшення, звичайно ж, є. Однак проводити масові зустрічі або організовувати заходи із кількістю понад 10 осіб заборонено.

У червні 2020-го року не можна відвідувати музеї, виставки, театри, кінотеатри. Щоправда, для молоді будуть організовані усілякі віртуальні майстер-класи, шоу-програми та онлайн-концерти.

На жаль, масштабні святкові дійства не передбачається, тому можна взяти участь у віртуальній лекції або тренінгу. Переглянути фільми, що допоможуть батькам краще зрозуміти своїх дорослих дітей, а їм - своїх батьків. Наприклад, «Отроцтво», «Юна», «Аномалія», «2+1», «Хороший хлопчик», «Голос монстра», «Рікі і Флеш» та інші.

Молоді люди можуть відправитися на прогулянку до парку, зайнятися скорочитанням, вивченням англійської або іншої мови онлайн, тайм-менеджментом, взяти участь у віртуальних заняттях із акторської, кулінарної або будь-якої іншої майстерності згідно своїх уподобань.

День молоді 2020: коли буде та як відзначати, pexels.com
День молоді 2020: коли буде та як відзначати, pexels.com

В умовах карантину молоді варто навчитися реалізовувати свої найсміливіші надії. Можна відвідати віртуальний лекторій історій успішних людей. Зайнятися вивченням психіатрії, сексології.

Це свято запалу й творчості, енергії, натхнення й самопізнання. А ще - це любов і романтика, пізнання чогось нового й незвіданого. Дуже хочеться, щоб українська молодь була активною, цілеспрямованою, позитивною, вірила в успіх, розвивалася та отримувала від життя максимум задоволення.

Молодь повинна приносити користь нашому суспільству. Дуже важливо, щоб сучасні молоді люди навчилися ставити цілі й досягати їх. Вони - майбутнє нашої країни. І якщо українська молодь буде із амбіціями та чіткими планами, вона стане надійною зміною старшого покоління.

В умовах карантину молоді варто приділити увагу своїй самоосвіті. Освоїти нові знання, отримати певні вміння й навички. У віртуальному світі є дуже багато всіляких курсів онлайн, цікавих книг, загальноосвітніх програм.

Добре, що сьогодні можна відвідувати музеї онлайн, вирушати у віртуальні подорожі тощо. І тоді свято на карантині не буде таким нудним. Як варіант - влаштувати вечірку по скайпу або іншому месенджеру.

Молодь - це покоління молодих людей, у яких усе найцікавіше ще попереду. Хочеться, щоб кожен із вас знайшов себе. Став мудрим, сильним і необхідним суспільству. Нехай ваша молодість триває якомога довше! Успішних днів, щастя та веселощів!

Рухайтеся у той бік, куди підказує йти ваше серце. Нехай заняття онлайн роблять вас здатними підкорювати будь-які вершини. Будьте цікавими та енергійними! Залишайтеся активними й позитивними! Ставайте відповідальними та заповзятливими!

Самовдосконалюйтеся, досягайте нових вершин і горизонтів у коханні, кар'єрі та будь-яких починаннях! Нехай ви будете найщасливішими людьми! Світлого майбутнього і неймовірних успіхів!

Залишайтеся патріотами своєї країни. Нехай ваші молоді роки подарують незгасну енергію, невичерпний оптимізм! І принесуть якомога більше радості, всього самого світлого й доброго!

Фото

День молоді 2020: коли буде та як відзначати, pexels.com
День молоді 2020: коли буде та як відзначати, pexels.com

День молоді 2020: коли буде та як відзначати, pexels.com
День молоді 2020: коли буде та як відзначати, pexels.com

День молоді 2020: коли буде та як відзначати, pexels.com
День молоді 2020: коли буде та як відзначати, pexels.com

День молоді 2020: коли буде та як відзначати, pexels.com
День молоді 2020: коли буде та як відзначати, pexels.com

День молоді 2020: коли буде та як відзначати, pexels.com
День молоді 2020: коли буде та як відзначати, pexels.com

День молоді 2020: коли буде та як відзначати, pexels.com
День молоді 2020: коли буде та як відзначати, pexels.com

Відео