Зі збільшенням прожиткового мінімуму з 1 липня 2020 року в Україні підвищать пенсії. Ця величина зросте до 2118 гривень.

Проте на надбавку до пенсії можуть розраховувати не тільки одержувачі мінімальних пенсій, але й інші категорії.

Якщо зараз мінімальна пенсія становить 1638 грн, то з 1 липня розмір збільшиться до 1712 грн (на 74 грн). Зросте й розмір максимальної пенсії - з 16380 до 17120 грн.

пенсіонер, фото Pxhere
пенсіонер, фото Pxhere

На надбавку також можуть розраховувати пенсіонери, які отримують надбавку за сверхстаж. Так, кожен пенсіонер зі стажем вище 35 років для чоловіків та 30 жінок, отримує надбавку за 1% від "мінімалки" за кожен зайвий рік. З 1 липня ця надбавка складе 17,12 грн замість 16,38 грн.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше повідомлялося, що сім'ї з дітьми в Україні – одна з найменш захищених груп населения. Тому вони часто потребують підтримки від держави. Особливо це стосується сімей, які виховують дітей-інвалідів, а також встановили опіку над дитиною. Верховна Рада прийняла закон, згідно з яким розмір виплат для цих груп населення буде збільшено.

зокрема, сім'ї, які виховують дитину з інвалідністю віком до 6 років, зможуть отримати соцвиплату в розмірі 6226 гривень. Якщо дитині від 6 до 18 років, розмір складе 7763 гривні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський сховався від злиденних пенсіонерів за стіною охорони

.Як повідомляв Знай. ua, гряде чергова індексація пенсій.

Також Знай. ua писав, що душевний пенсіонер розтопив кам'яне серце Ніцой.