У міністерстві охорони здоров'я розповіли, коли для маленьких українців відкриються оздоровчі літні табори. Так, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні вирішила, що дитячі табори відкриються не раніше 1 липня. Про це повідомляє урядовий портал.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні є необхідність оздоровити цього літа понад 1,2 млн дітей, більшість з яких є пільговиками. Однак епідеміологічна ситуація з коронавірусом поки не дозволяє відкрити для дітей двері таборів. За словами міністра, відкриття таборів може спровокувати ще більше поширення вірусу, бо діти будуть приїжджати з різних областей країни. "У зв'язку з цим і у зв'язку з погіршенням сьогоднішньої ситуації з епідемією коронавіруса ми вважаємо, що відкриття закладів оздоровлення зараз є передчасним. Водночас ми не виключаємо такого рішення, починаючи з 1 липня, але не раніше", - зазначив міністр.

Максим Степанов, фото: Українські новини
Максим Степанов, фото: Українські новини

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, українцям знову загрожує посилення карантину – влада готує нові інструкції.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що МОЗ готовий скасувати обов'язкову самоізоляцію – комусь з туристів пощастить більше за інших.

Також портал "Знай.ua" писав, що пляжі Кирилівки заполонили туристи, карантин моря не перешкода – купальники проти масок.