"Моя киска без прописки" - останнім часом лунає з усіх автомобілів. У Кабміні теж вирішили не відставати від молоді і заговорили про "прописку для іпотеки. Українцям детально пояснили нові правила Кабміну у постанові - чи потрібна "прописка" для іпотеки?

Уряд опублікував постанову "Про внесення змін в Правила реєстрації місця проживання" (№481), що передбачає необхідність отримання дозволу іпотекодержателя для реєстрації місця проживання в іпотечному житлі. Документ оприлюднено на офіційному урядовому порталі.

Поняття "прописка" є рудиментом радянської правової системи, яка передбачала дозвільний порядок вибору особою місця проживання.

Українці, фото Офіс Президента
Українці, фото Офіс Президента

Зокрема, у документі зазначається, що "в разі перебування житла в іпотеці, довірчій власності як способі забезпечення виконання зобов'язань для реєстрації місця проживання додатково подається письмова згода відповідного іпотекотримача або довірчого власника".

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Співробітники органу реєстрації повинні перевіряти відомості Державного реєстру прав на нерухоме майно при поданні заяви для реєстрації місця проживання, не перебуває таке житло в іпотеці або довірчої власності, і відповідно, отримав заявник дозвіл на реєстрацію місця проживання в такому житлі.

Постанова набирає чинності через п'ять днів з дня його опублікування.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, працювали на російські компанії, що фінансують терористів — СБУ заблокувала роботу call-центру на Донбасі

Як повідомляв портал "Знай.ua", США, Британія, Туреччина і не тільки готові прийняти українців – які умови перетину кордонів. Владислав Криклій розповів, які країни готові приймати українців з 15 червня

Також "Знай.ua" писав, что спецрейсом з Канади евакуювали 263 українців, у посольстві повідомили про черговий літак з Торонто