Кількість хворих на Covid-19 в Україні продовжує зростати. У Кабміні ініціювали збільшення штрафів за недотримання маскового режиму у приміщеннях і транспорті. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Зараз штраф становить від 17 тис. до 51 тис. грн.

"Ми плануємо виносити на засідання уряду і Верховної Ради питання посилення адміністративної відповідальності", - заявив прем'єр Денис Шмигаль. Денис Шмигаль

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

Попри те, що на сьогодні штраф становить від 17 тис. до 51 тис. грн, жорстко майже нікого не карають. Є варіант і кримінальної відповідальності, яка, зокрема, передбачає до восьми років позбавлення волі. Однак, українські суди дуже часто обмежуються попередженням.

Подібні рішення мають свої наслідки — українці розслабилися. Глава МОЗ Максим Степанов зазначив, що послаблення карантину люди сприйняли повним його скасуванням. Наприклад, у Великогаївській ВІДГ Тернопільської області в селах Застав'я, Баворів, Прошова, Дичків зафіксовано спалах коронавірусу, який жителі цих сіл підхопили на святкуванні ювілею місцевого бізнесмена.

Карантин, скріншот: YouTube
Карантин, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Більш дивна історія трапилася у столиці. Захворіла директор школи №197. І, маючи на руках позитивні результати тесту, вона продовжувала спілкуватися з дітьми і колегами. Крім того, директор відвідувала районне управління освіти, а також спілкувалася з керівниками шести інших шкіл.

У поліції повідомили "Вістям", що в роботі у них знаходяться 170 кримінальних справ, пов'язаних з вірусом, в тому числі і про умисне зараження. За словами радника глави МВС Івана Варченка, ці справи довго розслідуються, а тому немає вироків. За весь період карантину поліція склала 12500 протоколів, а сплачено 5 млн грн штрафів.

поліція, скріншот: YouTube
поліція, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські випускники 17 червня складатимуть ЗНО, як пройти пробне тестування онлайн

Як повідомляв портал "Знай.ua", США, Британія, Туреччина і не тільки готові прийняти українців – які умови перетину кордонів. Владислав Криклій розповів, які країни готові приймати українців з 15 червня

Також "Знай.ua" писав, що спецрейсом з Канади евакуювали 263 українців, у посольстві повідомили про черговий літак з Торонто