В Україні можуть збільшити штрафи за перебування без масок у громадському транспорті та приміщеннях. Такі нововведення Кабмін планує винести на розгляд в уряді та Верховній Раді.

Кабінет міністрів України готовий посилити адміністративну відповідальність громадян за вдсутність маски у приміщеннях і транспорті під час карантину. Про це повідомляє пресслужба уряду.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, зазначив, що послаблення карантину суспільство сприйняло як його скасування. Однак, вважає Шмигаль, важливо тримати епідемію під контролем.

"Ми готові переглянути питання носіння масок на вулицях, але маски у приміщеннях ще довго будуть актуальними", – зазначив прем’єр-міністр.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, глава уряду звернув увагу на роль голів ОДА в організації заходів щодо недопущення поширення вірусу. За його словами, вони повинні тримати ситуацію з Covid-19 під контролем.

Нагадаємо, з 20 травня в Україні діє адаптивний карантин. Обмежувальні заходи будуть діяти до 22 червня.

Адаптивний карантин дозволяє посилювати протиепідемічні обмеження в населених пунктах і регіонах, де фіксується спалах коронавірусу.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зростання кількості інфікованих може знову замкнути українців вдома

Як повідомляв портал Знай.ua, МОЗ поділило світ на "червоне" та "зелене" - як зміниться життя українців у посткарантинний час

Також Знай.ua писав, вчені розробили унікальний спосіб діагностики Covid-19.