Домашні вітамінні огірки просто з грядки завжди приємно покласти на стіл. Але виростити овочі власноруч не кожному під силу. Тож, аби стати успішним городником, якому не соромно похизуватись урожаєм, варто запам’ятати декілька секретів про огірки.

Огірки, фото: Pixabay
Огірки, фото: Pixabay

Зручна підказка для городника щодо огірків

- Перед посівом за 5-6 днів землю пролити гарячою водою і 1 ст. ложка мідного купоросу на відро води, закрийте плівкою.
- Полив тільки теплою водою ввечері.
- Підживлення: люблять дріжджі, 100гр. дріжджів на 1 відро, настояти 1 годину, пролити, підгодувати 1 склянку настою на кущик, пролити. Краща покормка: кропива з золою, от її і постав у теплицю.
- Зроби каркас для батогів по верху.
- Рихлити дуже обережно, намагаючись не пошкодити коріння.
- Постав відро з гноєм або травою.
- Обприскування від хвороби 1 літр знежиреного молока + 20 крапель йоду на відро води. Як профілактика 1 раз в два тижні, можна додати госп. мила... Можна слабким розчином марганцівки.

Вирощуємо огірки, скріншот YouTube
Вирощуємо огірки, скріншот YouTube

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Після таких нескладних, але дієвих маніпуляцій з огірками, їх не візьмуть жодні хвороби. А на вашому столі завжди будуть присутні хрусткі і зелені домашні огірочки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, як виростити щедрий урожай огірків під плівкою – буде краще, ніж у сусіда.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що на консервацію, салати і просто до закуски - вирощуємо домашні огірки за спеціальною технологією.

Також портал "Знай.ua" писав про календар городника визначив, коли саджати салат, руколу, шпинат та іншу корисну зелень.