Україною пронеслася негода і в багатьох регіонах накоїла лиха. Сильні зливи та шквальні вітри вирували на Київщині, Житомирщині, Хмельниччині, Буковині, Черкащині, Запоріжжі, Дніпропетровщині. У Миколаєві та Ужгороді затопило цілі райони.

За даними Укргідрометцентру така погода ще протримається кілька днів.

Та через буревії у багатьох містах стався деревопад. На жаль, не обійшлося без постраждалих: на Дніпропетровщині поламані дерева травмували четверо людей.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Негода, фото ДСНС
Негода, фото ДСНС

За даними ДСНС, через грозу з поривами вітру, падіння дерев та вибиті шибки постраждали 23-річна та 56-річна жінки, а також двоє чоловіків – 50 та 42 років. Це сталося у Кам’янському. Постраждалих госпіталізували з травмами різного ступенями важкості до міської лікарні швидкої медичної допомоги.

Негода, фото ДСНС
Негода, фото ДСНС

При цьому у статистику ДСНС потрапили лише ті, яких довелося ушпиталити, тож загалом постраждалих по Україні може бути більше.

Негода, фото ДСНС
Негода, фото ДСНС

Зливи затопили людям цілі будинки, підвали, розмили дороги. Майже сотня населених пунктів залишилися без світла.

Негода, фото ДСНС
Негода, фото ДСНС

Сьогодні ще можливі в окремих регіонах зливи, град та шквали 15-20 м/. Потужні дощі також можуть призвести до підняття рівня води у річка, зокрема на притоках Дністра, та паводків.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше на Франківщині будинок потрапив під обстріл блискавками.

Як повідомляє портал Знай.ua, дніпряни сховалися від бурі в ТЦ і потрапили в жахливу пастку - тріщить по швах, штукатурка на голову.

Також Знай.ua писав, що блискавка вразила нацгвардейцев, захищали президента від протестувальників.